Bara under en vanlig dag möts över 150.000 människor runtom i Sverige för att umgås och träna eller tävla ihop i en förening. Det här pågår varje dag året om och känns så självklart att vi ibland tar det för givet.

Vi ville stanna upp och sätta ljus på allt det fantastiska som sker i idrotten och vad det betyder för människor och för samhället i stort. Därför samlade vi ett 20-tal av Sveriges bästa fotografer i en unik satsning.

Genom kameralinsen fick fotograferna i uppdrag att fritt skildra människor i alla åldrar i drygt 40 olika idrotter utspridda över hela landet. Allt från engagerade ledare och föräldrar till aktiva barn och passionerade motionärer.

Alla foton togs under en och samma dag under lördag den 10 oktober 2020. Satsningen kommer resultera i en fotoutställning i både fysisk och digital form som lanseras under hösten 2021

HÄR KAN DU LÄSA MER OM VILKA SOM MEDVERKAR I PROJEKTET.

RIKSIDROTTSFÖRBUNDET

Riksidrottsförbundet är idrottsrörelsens samlande organisation. Totalt samlar idrottsrörelsen drygt 3,3 miljoner medlemmar. RF har 19 distrikt och 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) som tillsammans har cirka 19 000 idrottsföreningar och representerar ca 210 olika idrotter.

WWW.RF.SE

BILDBYRÅN

Bildbyrån fångar ögonblicken som engagerar och väcker känslor. Sedan 1953 har Bildbyrån bidragit till att definiera idrottens viktigaste händelser och främsta personligheter. Under sin långa historia har de byggt upp ett unikt förtroende hos de främsta idrottsutövarna, aktörerna och förbunden. De är på rätt plats, vid rätt tid för att hitta vinkeln som väcker människors nyfikenhet.

WWW.BILDBYRAN.SE

FOLKSPEL

Ideella Folkspel är föreningslivet egna spelbolag. Folkspel har 71 riksorganisationer som medlemmar, den största av dem är Riksidrottsförbundet. Allt överskott som Folkspel genererar från försäljningen av Bingolotto och Sverigelotten går direkt tillbaka till föreningslivet då Folkspels övertygelse är att svenskt föreningsliv gör Sverige bättre för alla. I samarbetet med Riksidrottsförbundet stärker Folkspel upp utvecklingen av framtidens ledarskap, då det ideella ledarskapet är ovärderligt för svenskt föreningsliv.

WWW.FOLKSPEL.SE